מרפאת אסתטיקה מעבדות רז

מהות הפרויקט הינה עיצוב מרפאה לאסתטיקה הממוקמת באחד מגורדי השחקים של רמת גן ומשקיפה על כל העיר. שטח החלל הינו כ-150 מ"ר.

בחרנו ליצור חלל אשר עושה שימוש באור הטבעי כחומר גלם ולנצל את מיקומו בקומה גבוהה הצופה על פני כל העיר כאמצעי ליצור התעלות רוח בקרב מי שנכנס אל החלל. יצרנו חלל לבן ונקי, מואר ובוהק מאוד, בעל פיזור עדין ביותר של אלמנטים שחורים. למרות שמהות החלל הינה מרפאת אסתטיקה, ההתייחסות אליו הייתה יותר כאל חלל מעבדה רפואי וסטרילי.

החלל הראשון שמקבל את פני הלקוחות הינו החלל הציבורי - דלפק הקבלה וחלל ההמתנה. לדלפק הקבלה מגיעות הלקוחות תחילה על מנת להירשם. לאחר ההרשמה ניתן לשבת בחלל ההמתנה עד אשר תגיע אחת מטפלות כדי לקבל וללוות את הלקוחה שהגיע תורה אל עמדת הטיפולים.
תשומת לב ומחשבה רבה הקדשנו בפרויקט לתכנון התאורה. החלל שטוף באור טבעי מבחוץ, ולכן הארת החלקים שאינם מקבלים אור טבעי היה הכרחי על מנת ליצור אור בוהק ואחיד.
מתוך החלל הציבורי יוצא המסדרון המרכזי אשר חוצה את כל החלל ומתפקד כעמוד השדרה של החלל. הוא מוביל את ההולכים בו אל חדרי הטיפול השונים ובקצהו ממוקם חדר הטיפולים הראשי, שזהו החדר החשוב ביותר ובו מתקיימות פגישות ייעוץ מקצועיות שבהן בונים ללקוחות את מערך הטיפולים.
בשלב ההמתנה, ניתן גם לשבת על בר הישיבה הגבוהה הממוקם באזור עמדת הקפה, אל מול החלון הגדול והנוף המרשים, שם אפשר לשבת עם כוס קפה ואייפד כדי לנצל את הזמן לעבודה או לגלישה באינטרנט.
אלמנט מרשים שדרש הרבה תשומת לב הינו דלפק הקבלה, אשר חרוטות עליו אותיות של כתובת אתר האינטרנט והוא עשוי כולו מחומר חדשני ש נקרא: "HIGH-MACS", חומר פולימרי אנטי בקטריאלי המיועד לחללים רפואיים מתקדמים ומזכיר במראהו את הקוריאן המוכר אך עולה עליו במראה ובתכונות בכמה רמות. כמו הקוריאן, גם ה-"HIGH-MACS" הינו חומר שניתן להלחמה ונותן מראה של משטח אחיד ללא חיבורים.
אלמנט משמעותי ומורכב שדרש מאתנו זמן רב של תכנון ופיתוח והצריך מבעלי המקצוע שימת לב מיוחדת בייצורו היה קיר תצוגת המוצרים בכניסה. אלמנט זה, שקוע ומוטמע בתוך הקיר הלבן הימני והוא עשוי זכוכית שחורה עם חלונות שקופים שדרכם ניתן לראות את קולקציית המוצרים הקוסמטיים הבלעדית של החברה. מעליו מוטבעות אותיות הלוגו, צבועות בלבן.
מימין למסדרון ממוקמות עמדות טיפולי ה- EXPRESS המיועדות לטיפולים קצרים ומהירים והינן תחומות ע"י מחיצות זכוכית שקופות שמסתיימות עד חצי מגובה התקרה.
שידות הכיור הנמצאות בכל עמדות הטיפול עוצבו במיוחד עבור הפרויקט והותאמו באופן הפרקטי והפונקציונלי ביותר עבור עבודת המטפלים במקום. הכיור מולחם למשטח העבודה העליון וביחד הם נראים כיחידה אחידה ללא חיבורים.
בסופו של דבר, הודות לשיתוף הפעולה המלא של מזמיני העבודה ולחתירה שלנו, המעצבים, למימוש החזון העיצובי שלנו, נוצר חלל שענה על כל רצונותיהם של מזמיני הפרויקט ושלנו כמעצבים. החלל שנוצר הינו מרשים, מואר, בוהק, פתוח ונותן את תחושת התעלות הנפש שחיפשנו ליצור בתהליך העבודה - כחלל מעבדה עתידני.